GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Gümüş böcekleri, ev ve iş yerlerine sızmaktadır. Gümüş böcekleri kalorifer peteklerinden ve su borularından yaşam alanlarımıza girmektedir. Her yerde bulunabilir. Duvar kâğıtları yapışkanları ve kitaplar da buluna nişasta ve yapıştırıcı maddeleri sever. Pamuk ve ketene zarar verebilir.

 

Gümüş Böceği Biyolojisi

Kanatsız üçgen şekilli 1-1,5 cm gümüş renklidir. İki ile sekiz yıl arasında yaşayabilen gümüş böceği, yavruyken beyaz olup yetişkinlik dönemine girdikçe metalik parlak bir renk almaya başlar. Küçük bitişik gözleri ve uzun antenleri vasıtasıyla etrafını algılayan bu böcek, balığa benzer kıvrılma hareketleri ile ilerlemektedir.

Gümüş böceği bir seferde elli taneye kadar yumurta bırakabilir. Yumurtaları beyazımsı, oval ve kapsül şeklinde olup genellikle küçük duvar çatlaklarının veya yarıkların içinde bulunur.

 

Kontrol Önlemleri

Herhangi bir haşere ile mücadelede hedefteki haşerenin biyolojik özelliklerinin ve davranışlarının bilinmesi uygun mücadele yönteminin belirlenmesinde çok önemlidir. Gümüş Böceği İlaçlamasın da en etkili 2 yöntem şöyle sıralanabilir:

  • Kokusuz İlaçlama Yöntemi
  • Kokulu İlaçlama (ULV) Yöntemi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir