Kültür sanat anlamında tarihi mirasın mekanları olan müzeler, birçok etnik ve toplumun sahip olduğu maddi ve manevi değerleri aynı çatı altında barındırmaya devam ederken, tarihi miraslarımız, küçük haşerelerin açacağı büyük sorunlarla tahrip olmamalıdır. Genellikle ülkemizde ve dünya ülkelerinde müze ve tarihi eserlerin sergilendiği ve koruma altına alındığı yapılar hep eski ve içinde yüzlerce haşere barındırmaktadır.
Tarihi binaların pek çoğunda uçan ve kemirgen haşere türlerine rastlamak mümkündür. Müzelerin mutlaka ve mutlaka periyodik olarak yılın belli dönemlerinde ilaçlanması gerekmektedir. Çoğu zaman kendi çatısı altında temizlik ve ilaçlama hizmetlerini karşılayan müze yetkililerin almış olduğu önlemler kesin ve kalıcı sonuçlar doğurmaz. Bu yüzden ilaçlama için profesyonel bir böcek ilaçlama firmasından destek almaları gerekmektedir.
Müzelerde yalanabilecek problemlerden biri de insan sağlığıdır. Haşere ve kemirgenler genellikle tarihi binaların olduğu kapalı mekanlarda en çok solunum sistemimiz üzerinde etkili olurlar. Bunun yanında salgın hastalıklara da neden olurlar.
Müzelerde En Çok Görülen Haşere Türleri?
Müzelerde en sık rastlanan haşere türleri şöyledir; fare, çatı faresi, fındık faresi, hamamböceği, kalorifer böceği, örümcek, kertenkele, pire, tahtakurdu, tahtakurusu, karafatma en sık rastlanan türlerdir.
Müze İlaçlama Nasıl Yapılır?
- Sıvı İlaçlama
- Jel İlaçlama
- Kokulu İlaçlama
- Kokusuz İlaçlama
- Fare İstasyonları
Müzelerimizin kontrolü ve güvenle haşerelerin temizlenmesi için profesyonel firmamızdan 7/24 destek alabilirsiniz. Garantili ve ekonomik fiyatlarla müze ve alanlarını periyodik olarak ilaçlama yapabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan ilaçlarımız leke ve iz bırakmamaktadır. Çevre dostu ve doğa dostu olan ilaçlarımızı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.