KARINCA İLAÇLAMA

Teknisyenlerimiz karınca ilaçlama işleminde uzmanlardır. Sadece evinizi veya tesislerinizi istila eden türleri değil, aynı zamanda doğru böcek ilacı ve yemi türünü doğru bir şekilde kullanarak sizleri diğer böcek türlerinden de koruyoruz. Evde yapacağınız bir kaç yöntem sorunu geçici olarak giderebilir. Fakat kullanacağınız yöntemler başka bir böceğin doğmasını veya yöntemleri kullandığınız yerlerde toplanmasına sebep olabilir.

 

Karınca ile ilgili Bilinmesi Gerekenler

2-6 mm büyüklüğünde siyahtan kahverengiye, kırmızıdan siyaha kadar renklerde bir çok karınca türü vardır. Süpürgelikler ile çatlaklarda, deliklerde, saksı içlerinde yuvalanırlar. Koloniler halinde yaşarlar. “Salmonellosis ve staphilacoc enfeksiyonlarına sebep olurlar.” Karınca, küçük yapılı böcekler olup en kalabalık koloniye sahip canlılardır. Genellikle yuvalarını toprağın dibine, ağaç kabukları altına, taş ve kaya altlarına olmak üzere birçok alana yaparlar. Karıncalar yuvalarını genellikle çok derin kısımlarına yapar ve bazen metrelerce yerin dip kısmında bulunan karınca yuvası binlerce odacıktan oluşur. Karıncalar yaşadığı yere, beslenmesine ve türüne bağlı olarak çok farklı boylara ve yapılara sahip böceklerdir. Dünyanın en çalışkan canlılarıdır. Aynı zamanda en kalabalık koloni karıncalarda bulunur. Bir koloni içinde bazen binlerce hatta milyonlarca karınca bulunabilir. Aynı koloni içinde yaşayan karıncaların her birinin kendisine göre ayrı bir görevi vardır. Örneğin: Bazı karıncalar köle, bazıları çöpçü karınca, bazıları işçi karınca, bazıları savaşçı karınca, bazıları böcekçi karınca, bazıları bekçi karınca ve bazıları da kraliçe karıncalardır. Dünyada sıcak iklimin görüldüğü her yerde karınca canlısına rastlamak mümkündür. Karıncalar yaz aylarında ve sıcak mevsimlerde oldukça fazla çalışırlar. Günün 16 saatine yakın bir zamanını çalışarak geçiren karıncalar geceleri 5 – 8 saat boyunca dinlenir. Çok küçük yapılı olan bu böceklerin dünyada 10.000’lerce türü bulunur. Genellikle boyları 1 – 3cm arası değişen bu böcekleri daha büyük olanları da bulunabilir. Karıncaların rengi türlerine bağlı olarak değişir. Genellikle yaşadıkları ortamın rengi ile alakalı bir renge sahip olurlar.

Karınca istilasından nasıl kurtulurum?

Karıncalar evinize yiyecek aramak için gelirler ve mutfaklarımızda sakladığımız yiyeceklerden, özellikle tatlı ve yapışkan maddelerden etkilenirler. Yiyecek kaplarınızın yeterince sızdırmaz olmasını sağlamak için önlemler almalısınız. Ayrıca dolaplarda açık paketlerde kalan yiyecek miktarını da sınırlamaya çalışın. Ek olarak, dökülmeleri ve sızıntıları olabildiğince çabuk temizlediğinizden emin olun. Ocak altı veya beyaz eşya gibi kullanım dışı alanlara özellikle dikkat edin. Evcil hayvanınızın maması, insan gıdası kadar kontaminasyon riski altındadır, bu nedenle kaselerini mümkün olan en kısa sürede temizleyin. İlaclama.com.tr ile iletişime geçin. Piyasadaki en güncel kimyasalları ve organik çözümleri kullanıyoruz. Uyguladığımız tedaviler, çatlak ve yarıkların püskürtülmesi ve yem serilmesi ile en hızlı sonuçları elde ediyoruz. Karınca yok etme hizmetimiz garantilidir.

Kontrol Önlemleri

Karınca ilaçlamada, karıncaların yürüyüş rotalarını izleyip yuvaları bulunmalı ve burada tedbir alınmalıdır. Piyasadaki hazır pestisitler ve yemler kullanılabilir fakat popülasyon tam olarak hedef alınmadığı için başarı şansı azdır. Profesyonel uygulayıcıya başvurulmalıdır. 

Evde Karıncalardan Nasıl Kurtulabiliriz?

Karıncalarla mücadele için çeşitli kendin yap karınca tozları ve yem istasyonları mevcuttur; ancak, tam bir karınca istilasının yalnızca kendin yap tedavileri kullanılarak ortadan kaldırılması mümkün değildir. Örneğin bahçe dükkânlarında halka sunulan karınca tedavileri düşük konsantrasyondadır. Bu, sağlık ve güvenlik yönetmeliklerine uymak ve hedef dışı zehirlenmeyi sınırlamaktır, ancak aynı zamanda bu tedavilerin daha az etkili olduğu anlamına gelir. Ayrıca, genel halk bu işlemleri olabildiğince etkili bir şekilde kullanmak için eğitilmemiştir ve yalnızca tecrübesiz kişileri çalıştırır, eğitimli haşere ilaçlama firmaları en üstün kimyasal işlemleri uygulayabilir.

Karıncalar ne zaman ürerler?

Karıncalar yılın herhangi bir zamanında evinize girebilirler; ancak yeni bırakılan larvalar için yiyecek aradıklarından, sıcak aylarda en büyük baş belası haline gelir. Sıcaklık yükseldikçe, bu haşereler üremeye başlar ve insanların evlerinde pencereleri çevreleyen – genellikle kanatlı olan – erkek karınca akınına neden olur. Karınca Türleri Bu bakımdan her renge sahip karıncaya rastlamak mümkündür. En çok görülen renkler kızıl, kırmızı, siyah, sarımtırak karıncalardır. Karıncalarda üreme ve yumurta bırakma sadece kraliçe karıncanın görevidir. Her fırsat bulduğunda yumurta bırakır. Bu karınca kesinlikle dış ortama çıkmaz, bunlar sadece yuvada bekler ve diğer karıncalar tarafından beslenir. Karıncalar çok güçlü böceklerdir. Kendi vücut ağırlığının 50 katı kadar ağırlığındaki besinleri dahi kaldırıp yuvasına taşıyabilir. Karıncalar beslenmesinde hem bitkisel besinleri kullanır hem de hayvansal besinleri kullanır. Bu bakımdan önüne çıkan her türlü organik besini yuvasına taşırlar. Karınca böceğinde kanat sistemi yoktur bu böceklerin 8 adet ayağı bulunur. Karıncaların baş kısmında 1 çit antenleri bulunur. Bu antenleri sayesinde besinlerini bulurlar ve kendi aralarında iletişimini sağlarlar. Karıncalar insanları ısırır fakat sokmaz veya zehirlemez. Fakat bazen insan vücudunda gezindikleri zaman insanda alerjiye sebep olabilirler.

Karıncalar Ne Yerler?

Genellikle bu böcekler insanların besinlerine zarar verir. Doğal ortamda özellikle ekinlere dadanan bu böcekler ekinlerin tanelerini kemirerek yer ve tahıl ve hububat maddelerini yuvalarına taşıyarak bunlara zarar verir. Karıncalar ev ortamına genellikle duvarlarda buldukları yarık, çatlak ve duvar açıklığından evin içine girer. Evde karınca var ise hemen önlemini almak gerekir. Ev ortamında en çok mutfak ve kiler kısmında bulunan karıncalar buradaki besin kaynaklarına zarar Kanatlı Karıncalar Kanatlı karıncalar, yaz aylarında evinizin etrafında dolaşırken önemli bir soruna neden olur. Fiziksel zarara veya hastalık yaymalarına neden olmasalar da, yüzlercesi toplanıp, genellikle kişisel eşyalarınıza girerek büyük bir baş belası olabilirler.

Kanatlı Karıncalar Nelerdir?

“Kanatlı karıncaların” benzersiz bir karınca türü olduğuna dair yaygın bir yanlış vardır. Aslında diğer karıncalarla aynı koloniden geliyorlar. Kara karınca haşere probleminiz varsa, uçan karıncalar muhtemelen sıcak aylarda diğer karıncaları takip edecektir. Karıncalar, evler, okullar ve bir deliğe erişim bulabildikleri herhangi bir ev dahil olmak üzere binalar içindeki boşluklarda yuva yapma eğilimindedir.

Kanatlı Karıncalar Nasıl Öldürülür?

Kanatlı karıncalar sürü halinde, o kadar yüksek sayılarda toplanma eğilimindedirler ki, karınca tozları ve spreyler gibi kullanıma hazır bir haşere kontrol ürünü sorunu ortadan kaldırmaz. Haşere kontrol uzmanları tarafından sağlanan özel bir yüzey spreyi veya ilaçlama işlemi, yaşayan karıncaların sayısını anında azaltacaktır. Bu, profesyonel bir jel veya toz karınca muamelesiyle birleştirildiğinde, genellikle en iyi sonuçları verecektir. Kanatlı karıncalarla ilgili bir sorun yaşıyorsanız, yapılacak en iyi şey profesyonel bir haşere kontrol şirketiyle iletişim kurmaktır. 

Haşere İlaçlama Hizmetine Mi İhtiyacınız VAr?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir